GAME INMOBILIARIA Construcció Lleida Lleida

Parquet, tarima o sòl laminat, QUÈ SÓN?

25/05/2018

No és el mateix. Per molt que els anuncis de lloguer i venda d'immobles s'entestin a utilitzar-lo de forma errònia. Ens proposem acabar amb els malentesos a força de definicions correctes.

És molt probable que alguna vegada hagis escoltat utilitzar el nom genèric parquet per definir qualsevol tipus de sòl de fusta o que simplement la imiti. No obstant això, hi ha un terme específic per a cada tipus de sòl i tant a l'hora de buscar pis com a l'hora de posar-lo a la venda o lloguer, hauríem d'utilitzar aquests termes amb propietat. Per això intentarem donar una mica de llum sobre tota aquesta embolic de conceptes que tenim barrejats al cap: parquet, tarima tradicional, tarima flotant, terres laminats ...

Què és el parquet?

Perquè un sòl pugui ser anomenat parquet (o parquet segons la RAE) ha de ser de fusta natural. Aquest tipus de sòl ha estat el més utilitzat al llarg de la història per la seva calidesa i lluminositat. S'instal·la diractament al  paviment de la casa i normalment enganxat. Els estils de parquet més coneguts són l'espiga i els parquets chevron o Punta Hongria.

Què és la tarima?

La tarima tradicional consisteix a col·locar peces llargues de fusta encadellades sobre llistons anivellats, col·locades sobre el forjat. A l'estar separat del sostre és molt aïllant. Aquest sòl té una capa superior d'un gruix mínim de 2,5 mil·límetres i pot estar format per una sola peça de fusta o multicapa. El primer es podrà apunyalar i polir més vegades que el segon, que dependrà del gruix de la capa superior.

¿I el de sòl laminat?

El de laminat fa referència als taulons que formen la tarima ja que, com dèiem, aquests poden ser massissos o estar compostes per diverses capes de fusta superposades. A més, algunes d'elles podrien ser substituïdes per materials sintètics o taulers de fibra compacta amb una làmina decorativa a la capa superior que normalment intenta imitar la fusta. Una capa transparent que es col·loca a sobre i coneguda com overlay fa d'aquest sistema un tipus de sòl resistent al desgast.

¿I el de flotant?

El de flotant s'utilitza per definir un tipus d'instal·lació. La tarima flotant o sòls laminats amb instal·lació flotant es col·loquen damunt d'una capa anivelladora sobre el forjat. Pot ser fusta, fusta tractada i fins i tot acabats sintètics imitant aquests acabats (en funció del tipus es sòl que hàgim triat). Inicialment es deixava solta, sense clavar, per permetre la dilatació del material, per això es diu flotant.


Veure notícia original