GAME INMOBILIARIA Construcció Lleida Lleida

Els 11 edificis més esperats del 2018

15/01/2018

Mèxic, Dinamarca, Corea del Sud, Canadà, Regne Unit o la Xina, recorrem onze grans edificis que obriran les portes aquest any per canviar definitivament les ciutats en les que s'aixequen.

1. Christchurch Central Library (Nova Zelanda)
Estudi: Schmidt Hammer Lassen Architects

Després dels forts tremolors de 2010 i 2011, l'estructura d'aquesta biblioteca va quedar severament danyada. Paradoxes de la vida, gràcies a això aquest any obrirà les portes amb un nou disseny daurat. L'edifici serà un nou centre de coneixement, amb un gran fons literari i nous recursos tecnològics que faran de cada visita una experiència original.

2. Dundee V & A Museum of Design (Regne Unit)
Estudi: Kengo Kuma and Associates

La seva silueta en forma de vaixell reflecteix la impressionant ubicació marítima que té a la costa de la ciutat de Dundee, a Escòcia. La seva façana, integrada per un complex teixit de formigó, crea un espectacular joc d'ombres que canvia amb la posició del sol.

3. Leeza Soho Tower (Xina)
Estudi: Zaha Hadid Architects

Aquest impactant edifici de 207 metres d'altura sorprèn per la seva interessant silueta ondulant i per contenir l'atri més gran al món. El seu original disseny és el resultat d'estar situat sobre un nou túnel del metro que travessa el terreny.

4. Royal Air Force Museum (Regne Unit)
Estudi: Nex-Architecture

Com a part del programa del centenari de la institució militar (2018), el despatx britànic renovarà aquest museu edificat el 1972. La nova estructura conserva detalls originals i afegeix nous elements tecnològics que permet als visitants descobrir la història de l'aviació a Anglaterra.

5. Museu Juan Soriano (Mèxic)
Arquitectura: JSª Arquitectura

El Centre Cultural i Museu Juan Soriano situat a Cuernavaca va ser creat per a albergar l'obra del mestre Soriano, un dels artistes hispanoamericans més influents del segle XX, a més servirà com una plataforma per als creatius de Morelos i la resta del país.

6. Calgary Central Library i Library Plaça (Canadà)
Estudi: Snøhetta

Aquest nou centre cultural pretén connectar els espais públics amb els residents del barri emergent en el qual s'ubica. El seu disseny gràfic i modern obre les portes a diferents propostes de la ciutat. La seva original silueta va ser concebuda arran que l'estructura central, que travessa una de les principals línies del metro.

7. Paradise City (Corea del Sud)
Estudi: MVRDV

Creat especialment per als Jocs Olímpics d'Hivern que se celebraran aquest 2018 al país, la seva entrada cicular amb reflexos daurats serà el centre d'atenció dels visitants, els quals podran relaxar-se en aquest complex que comptarà amb botigues, restaurants i altres entreteniments.

8. Torre Hèlix (Mèxic)
Estudi: CRAFT Arquitectes

La ciutat de Guadalajara serà llar d'un nou edifici que desafia l'arquitectura del lloc amb el seu original silueta d'hèlix. És aquesta forma la que aconsegueix que la torre obtingui la certificació LEED, que garanteix la seva sostenibilitat i eficàcia.

9. Amager Resource Center (Dinamarca)
Estudi: BIG

Aquest edifici demostra que l'arquitectura ecològica pot tenir un disseny d'alta gamma. Coberta amb una fatxa impactant d'alumini, la instal·lació cremarà aproximadament 400.000 tones de deixalles a l'any per generar energia a més de 60.000 llars de Copenhaguen. D'aquesta manera la metròpoli es convertirà en ciutat zero carbó. A més, al sostre de l'edifici els visitants podran practicar esquí durant l'hivern.

10. One Thousand Museum (Estats Units)
Arquitectura: Zaha Hadid Architects

Aquesta és una altra de les edificacions que el despatx de la famosa arquitecta inaugurarà aquest any. El complex del seu disseny i construcció ha portat a la producció d'un documental que explicarà els reptes darrere de la creació del gratacel de 62 pisos a Miami.

11. Secular Retreat (Regne Unit)
Arquitectura: Peter Zumthor

Aquest projecte forma part de la iniciativa de Living Architecture d'Alain de Botton, on s'oferiran estades de luxe en residències creades per grans arquitectes. El seu disseny de formigó amb 5 habitacions obrirà finalment les seves portes aquest any amb un espectacular entorn natural que complementa l'estructura.

Llegir notícia original