GAME INMOBILIARIA Construcció Lleida Lleida

Balkrishna Doshi, Pritzker 2018: premi RESPONSABLE

09/03/2018

Sensible a les dimensions socials i econòmiques del seu país, l'arquitecte indi rep el premi a tota una carrera dedicada a millorar la qualitat de vida de la Índia sense caure en estridències.

La seva arquitectura influeix a la humanitat d'una manera profundament personal, responsable i significativa. Així de rotund comença el comunicat emès per la pròpia organització del Premi Pritzker 2018, atorgat a l'arquitecte indi Balkrishna Doshi. Amb 90 anys, és el premiat de més edat però això no ha estat obstacle per reconèixer que, durant els últim 70, ha estat fonamental en la configuració del discurs de l'arquitectura tant a l'Índia, el seu país natal, com a nivell internacional. Influenciat per Charles-Édouard Jeanneret, Le Corbusier o Louis Khan com ell mateix reconeix, ha estat capaç d'interpretar l'arquitectura i transformar-la en obres que respecten la cultura oriental i milloren la qualitat de vida.

"Les meves obres són una extensió de la meva vida, filosofia i somnis, tractant de crear el tresor de l'esperit arquitectònic. Li dec aquest prestigiós premi a la meva guru, Le Corbusier. Els seus ensenyaments em van portar a qüestionar la identitat i em van obligar a descobrir una nova expressió contemporània adoptada regionalment per a un hàbitat holístic sostenible "; comenta el premiat. "Aquest Priztker i el seu reconeixement a la meva obra reafirma la meva creença que la vida celebra quan l'estil de vida i l'arquitectura es fonen".

El seu enfocament ètic i personal, ha tocat vides en totes les classes socioeconòmiques des de la dècada dels 50. La seva obra, poètica i funcional, es distingeix per una profunda comprensió de l'edifici com a prolongació del cos humà i la seva capacitat per trobar la solució més sensible . Seves són les Aranya low cost housing, l'Institut Indi de Gestió o el seu propi estudi.

Llegir notícia original